Nav bekrefter yrkesskade - men forsikringsselskap vil ikke utbetale

Helsefagarbeideren nektes utbetaling fra yrkesskadeforsikring. Forsikringsselskapet mener arbeidsoppgaven som førte til skaden må forventes for denne yrkesgruppen.

YRKESSKADEFORSIKRING: I tillegg til offentlige ytelser fra Nav og Helfo, kan du ha rett på utbetalinger fra yrkesskadeforsikringer ved skade eller sykdom relatert til jobb. Men selv om Nav bekrefter at det er en yrkesskade, kan forsikringsselskapet mene noe annet - og nekte deg utbetaling. Det skjedde med helsefagarbeideren vi forteller om her. Foto: NTB
YRKESSKADEFORSIKRING: I tillegg til offentlige ytelser fra Nav og Helfo, kan du ha rett på utbetalinger fra yrkesskadeforsikringer ved skade eller sykdom relatert til jobb. Men selv om Nav bekrefter at det er en yrkesskade, kan forsikringsselskapet mene noe annet - og nekte deg utbetaling. Det skjedde med helsefagarbeideren vi forteller om her. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Alle skal ha en yrkesskadeforsikring på jobben, det er lovpålagt gjennom yrkesskadeforsikringsloven. Arbeidsgiver plikter å melde alle skader som oppstår i jobbsammenheng, inn til Nav.

Men selv om du får en yrkesskade - og selv om Nav også holder med deg i at det er en yrkesskade - er det ikke sikkert at du får utbetaling fra yrkesskadeforsikringen.

Forsikringsselskapene kan velge å si nei til yrkesskadeutbetaling: - Baserer oss ikke kun på Nav.

Helsefagarbeideren vi forteller om her, opplevde nettopp det:

Hun skadet ryggen etter et løft på jobb - men forsikringsselskapet avviser kravet om erstatning og sier at det ikke er verken plutselig eller uventet at en i dette yrket må løfte pasienter.

Ryggskade etter løft

Saken har nylig vært oppe til behandling i Finansklagenemnda, som behandler saker der forsikringstaker og forsikringsselskap ikke blir enige.

Det er mange fordeler ved å få en skade eller sykdom godkjent som yrkesskade - men det er veldig mange som får avslag fra Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer