Kvinnefiendtlige Menn

- Nei, alle menn snakker ikke slik om kvinner i herregarderoben

Dette er en oppførsel som de fleste synes er helt uakseptabelt, mener ekspertene.

KVINNEFIENDTLIGHET: Presidentkandidat Donald Trump har fått mye negativ oppmerksomhet for sin nedlatende holdning mot kvinner. Foto: Ap
KVINNEFIENDTLIGHET: Presidentkandidat Donald Trump har fått mye negativ oppmerksomhet for sin nedlatende holdning mot kvinner. Foto: Ap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den siste tiden har det ikke skortet på kvinnefiendtlige utsagn i det offentlige rom. Kommentarer og vitser i Mannegruppa Ottar på Facebook skapte store reaksjoner blant både kvinner og menn, og la oss ikke overse selveste Donald Trump, som utvilsomt har vekket reaksjoner med sine uttalelser. 

Den største skandalen kom nå like før den andre presidentdebatten, med en avslørende video der presidentkandidaten skryter av hvordan hans maktposisjon har gitt ham mulighet til å forsyne seg selv i møte med kvinner. Og i et forsøk på å unnskylde seg endte han med å avfeie det hele som «vanlig herregarderobe-prat».

LES OGSÅ: Menn trakasserer fordi de tror de slipper unna med det

Men er denne typen innstilling mot kvinner virkelig så utbredt at det er slik det snakkes i alle herregarderober?

– Det enkle svaret på det er nei, menn snakker ikke om kvinner slik i herregarderoben. Dette er ikke et uttrykk for en mannskultur der alle menn snakker nedsettende om kvinner, sier Mons Bendixen førsteamanuensis i sosialpsykologi ved NTNU, til KK.no.

LES OGSÅ: Emma opplevde at private nakenbilder ble stjålet og spredd på pornosider

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.