Trening:

Nei, det er ikke latskap som hindrer deg i å trene

Dette personlighetstrekket avgjør hvor ofte du kommer deg på trening.

SKYLDES IKKE LATSKAP: Det er andre personlighetstrekk som er mer avgjørende for hvor ofte du trener. FOTO: NTB Scanpix
SKYLDES IKKE LATSKAP: Det er andre personlighetstrekk som er mer avgjørende for hvor ofte du trener. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det finnes to type mennesker i verden; de som sliter med å finne motivasjon til å dra på trening noen ganger i uken, og de som nesten får abstinenser hvis de tar treningfri én eneste dag.

Alle vet at det er sunt å trene og være fysisk aktiv, og helsedirektoratet anbefaler at vi bør være aktive minst 30 minutter hver dag. Men hva er det som skyldes at noen klarer å gjennomføre treningsøktene, mens andre avlyser gang på gang?

Det er lett å tenke at de som ofte dropper treningsøktene er latere enn andre, og at det er grunnen til at de mindre fysiske aktive. Nå viser imidlertid en ny studie at det er et helt annet personlighetstrekk som avgjør hvor ofte vi trener, nemlig evnen til å planlegge.

Forskere ved University of Oregon har funnet en klar sammenheng mellom dem som liker å planlegge og dem som ofte drar på trening. De analyserte 282 universitetsstudenter i rundt fem måneder, og oppdaget at mange av studentene som trente ofte hadde et spesielt personlighetstrekk kalt «planfulness», altså at de er glad i å planlegge.

De studentene som oppga at planlegging var viktig for dem, trente mye oftere enn dem som ikke var så opptatt av å planlegge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer