Opp i vekt i jula:

Nei, du går nok ikke opp mange kilo i jula

Redd for at julen skal sette sine spor?

JULEKOS: Du kan helt fint kose deg med både snop og julemiddag i ferien, forteller ekspertene. FOTO: NTB Scanpix
JULEKOS: Du kan helt fint kose deg med både snop og julemiddag i ferien, forteller ekspertene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er du redd for å gå mye opp i vekt i julen? Selv om vi gjerne snakker mye om «julekiloene» i januar, så er det ikke nødvendigvis sånn at juleferien legger seg så godt på kroppen. En liten pause hvor vi unner oss det vi har lyst på kan til og med være bra for oss, og det går helt fint an å kose seg i julen uten å gå mye opp i vekt – dog gjerne litt avhengig av hvor lenge julen varer hos deg.

- Hvis du har begynt julen mange uker før jul kan det godt hende at vekten vil gå noe opp innen 1. januar, spesielt hvis man ikke øker graden av fysisk aktivitet. Men hvis man begrenser julefeiringen til en ukes tid, og til de virkelige juledagene, trenger den ikke gjøre så mye skade, sier Karoline Steenbuch Lied, Fagansvarlig kosthold og ernæring i Grete Roede til KK.no.

Likevel kan det selvsagt være lurt for mange å være litt ekstra bevisst, da det kan bli i overkant mye fete måltider, alkohol, brus, kaker og snop, men særlig om du legger inn litt ekstra aktivitet vil julefeiringen for de fleste gjøre liten skade.

- Julen er jo egentlig ikke noe annerledes enn året for øvrig, det er bare at helligdagene kommer slag i slag. Julen består egentlig bare av noen få dager, og disse dagene er for de fleste fridager, og det gir både mer tid og overskudd til å være mer fysisk aktiv, og da er det «plass» til litt mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer