Diabetes

- Nei, du trenger ikke gå 10 000 skritt

Alle skritt teller: Ved å gå så lite som 2000 skritt ekstra hver dag, reduserer du risikoen for å utvikle diabetes type 2 betydelig, viser en forskningsstudie.

STEG MOT BEDRE HELSE: Det skal ikke alltid så mye til - går du litt mer hver dag, reduserer du risikoen for å få diabetes type 2. Foto: NTB/Shutterstock
STEG MOT BEDRE HELSE: Det skal ikke alltid så mye til - går du litt mer hver dag, reduserer du risikoen for å få diabetes type 2. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Å gå har mange helsefordeler, og er en måte å være fysisk aktiv på som de aller fleste klarer. Å gå gir deg sterkere muskler, øker blodsirkulasjonen, gir deg bedre kondisjon, holder vekta nede, styrker hjernen og gir deg bedre psykisk helse.

I tillegg kan det også beskytte deg mot diabetes type 2, særlig om du er eldre enn 65 år. Det viser en fersk studie utført ved Universitetet i California - San Diego.

Det skal ikke engang så veldig mye til: For hver 1000 ekstra skritt om dagen reduserer du risikoen for å utvikle diabetes type 2 med seks prosent, er forskernes konklusjon.

Hvert skritt teller

I studien ble 4838 kvinner i alderen 65 år og oppover bedt om å bruke en skritteller døgnet rundt i en uke. Ingen av dem hadde diabetes da studien startet. Kvinnenes helse ble deretter fulgt opp i sju år.

Målet var å undersøke hvor stor betydning det å gå har for helsa, og om det virkelig er slik at man må gå 10 000 skritt hver dag for at det skal ha noen betydning, forteller professor i epidemiologi John Bellettiere, en av forskerne bak studien, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.