Nettmøte

Nettmøte om sommertrening

Yogaekspert Vibeke Klemetsen svarte leserne i nettmøte.

Publisert
Sist oppdatert
Vibeke Klemetsen (33) er KK Kropps yoga-ekspert og vil stille i jevnlige nettmøter på kk.no fremover. Navn: Vibeke Klemetsen Status: Har en datter på 8 år.Jobb: Programleder på TV Norge Har trent: Alle typer dans, fra klassisk til jazz. Har konkurrert i kickboksing, vært drillpike i 12 år og kjørt mye snowboard.
 • Yoga for ansiktet
 • Finn din yogatype
 • Yoga for ferskinger
 • Yoga inn i varmen
 • - Hvorfor trener du yoga?- Yoga er både meditasjon og styrke trening på samme tid. Selv trener jeg ashtanga, som er den mest fysiske formen for yoga. Da blir jeg svett og føler at jeg får brukt kroppen skikkelig. Yoga er også et verktøy jeg bruker i hverdagen. Jeg blir roligere, mindre stresset og mer fokusert. Jeg har aldri prøvd dop, men for meg er yoga som dop. Jeg blir høy når jeg trener og får abstinens når jeg er syk eller ikke kan trene.- Når begynte du med yoga?- Da jeg var gravid for ni år siden. Jeg lærte pusteøvelser før fødselen. Senere reiste jeg mye i USA, og ble mer kjent med treningsformen. Jeg har tatt lærerutdannelse i Cornwall og jobbet en stund som yogalærer i Oslo.- Hvor ofte trener du?- Rundt fire-fem ganger i uken, og aller helst om morgenen. Jeg står opp klokka seks når det er stille og mørkt, og er i studio rundt sju for egentrening. Da er det ingen som snakker, bare jevn flyt, og du er helt i din egen verden. Først trodde jeg ikke kroppen ville fungere så tidlig, men nå føles det helt magisk! To-tre timer bare for meg selv.- Blir man slank av yoga?- Hvis du trener regelmessig, blir du både slank og sterk. Yoga er styrke trening, så du kan få stram rumpe og fast mage dersom du gjør en innsats. Hva du spiser er selvsagt også viktig. Det fine med yoga er at det gjør deg mer bevisst på hva du putter i munnen.- Ditt beste sunnhetstips?- Alt med måte. Mange yogatilhengere blir fanatiske. Legger seg tidlig, drikker ikke alkohol, spiser ikke kjøtt. Det tror jeg ikke du blir lykkelig av i lengden. Jeg liker en fest og spiser godteri nesten hver kveld.

  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.