Hodepine:

Nevrolog advarer: dette kan gi deg mer hodepine

Dette er de to vanligste formene for hodepine, og de utgjør 90 prosent av tilfellene.

HODEPINE: - Hodepine oppstår på ulike måter og lokasjoner. Dette kan hjelpe oss med å sette riktig diagnose av hodepinen, og dermed gi riktig behandling. FOTO: NTB
HODEPINE: - Hodepine oppstår på ulike måter og lokasjoner. Dette kan hjelpe oss med å sette riktig diagnose av hodepinen, og dermed gi riktig behandling. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du vondt i pannen, i nakken, på den ene siden av hodet, i tinningen eller kanskje i selve ansiktet eller bak øynene? Det kan avsløre noe av grunnen til at du har vondt.

Alle sliter med hodepine innimellom, for eksempel hvis du har sovet dårlig, spist eller drukket for lite, blir utsatt for støy eller opplever stress. Hodepine er normalt og som regel ufarlig, men likevel veldig plagsomt.

Som regel forsvinner hodepinen når du får sovnet, spist, drukket og slappet av, mens andre ganger vedvarer hodepinen over tid. Da kan det være greit å finne ut hvorfor du har så vondt.

Så hvordan kan du vite hva slags hodepine du egentlig har, og hvordan du blir kvitt den?

Gjør en helhetsvurdering

- Når en pasient har vondt i hodet er lokasjonen av hodepinen ett av aspektene som vurderes for å finne årsaken og stille en diagnose. Men lokasjonen kan ikke alene avsløre hele årsaken til hodepinen.

Det sier Julie Sønnervik, som er nevrolog og driver hodepineklinikken Hodeverket i Sandnes, til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer