Vektnedgang

Nina (49) gikk ned 50 kilo i korona-året

- Maten spiste opp hele livet mitt, sier Nina (49) som ser tilbake på 2020 med glede og stolthet.

STARTEN: Da Nina begynte å legge om livsstilen var alt tungt og hun orket bare småturer. FOTO: Privat
STARTEN: Da Nina begynte å legge om livsstilen var alt tungt og hun orket bare småturer. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Da Nina Olsens tvillingdøtre på 17 år fikk hjemmeskole, måtte mor ut av huset for ikke å bli gal. Hun er selv ikke i jobb, og tre kvinner hjemme sammen 24/7 ble for mye. Men Nina var tung, og dørstokken var høy. Bare det å få på seg skoene var et ork.

Nina begynte med ti minutters gange. Nå går hun en mil hver dag, hun trener på treningsstudio fire ganger i uken, og hun har gått ned 50 kilo. Hun bor i Moss sammen med døtrene og sin samboer. Familien er svært fornøyde med den aktive og blide moren og kjæresten.

Sofa og tv

– Jeg er 170 centimeter høy og veide 70 kilo da jeg ble gravid for 18 år siden. Jeg tenkte ikke en gang på at jeg kom til å bli overvektig, sier Nina.

– Da barna ble født, veide jeg 157 kilo. Omkretsen rundt livet var 160 centimeter. Det er et under at jeg ikke sprakk.

Nina ler, og forteller om rekordstore tvillingjenter på henholdsvis 5,7 og 3,9 kilo. Hun var alene med barna, og hovedfokuset var å kose seg sammen med jentene. Når Nina skulle kose seg, handlet det alltid om mat, og kosen ga henne en falsk trygghet.

Sofaen og tv’n var bestevennene hennes. På sitt største veide Nina 137 kilo. Hun var mye lei seg, manglet initiativ, var lite sosial og følte hun feilet hele tiden. Tanken på vektnedgang murret i bakhodet en stund, uten at Nina orket å ta skikkelig tak i det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer