Nina ble frisk fra ME etter 7 år

Da Nina Andersen (50) fikk ME-diagnosen i 2008, ble hun langtidssykemeldt og fryktet at hun aldri ville komme tilbake til yrkeslivet. Nå er hun i full jobb som psykolog i NAV.

REDUSERT: – Jeg gråt mye det første året etter jeg ble syk. Det var grusomt ikke å vite hvordan framtiden kom til å bli. Foto: Ellen Jarli
REDUSERT: – Jeg gråt mye det første året etter jeg ble syk. Det var grusomt ikke å vite hvordan framtiden kom til å bli. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Året er 2005: Sammen med sin daværende kjæreste flytter Nina inn i et oppussingsobjekt. Det blir et mer omfattende prosjekt enn noen av dem har sett for deg, og paret visste ikke hva de gikk til. På det samme tidspunktet har Nina to små barn i barnehage og skole, har en ansvarsfull jobb som psykolog i psykiatrien ved Ullevål sykehus, og en far som er alvorlig kreftsyk og etter hvert dør, bare 55 år gammel.

Etter hvert begynner forholdet mellom Nina og eksmannen å skrante, og de går fra hverandre. Nina beholder huset, men har ikke overskudd til å ta tak i alt som må gjøres. Tapet av faren og samlivsbruddet fører til at Nina blir sykmeldt en periode.

Strakk strikken

Nyåret 2006: Nina er tilbake på jobb. Snart får hun en halsbetennelse som ikke gir seg, men hun går på jobb med feber. Nina er en pliktoppfyllende dame. I tillegg har hun ikke tid til å være syk. Hun holder på å sluttføre et prosjekt med gruppeterapi for mennesker med bipolar lidelse, og har undervisning for disse pasientene selv om hun nesten ikke har stemme. En dag hun prøver å ta seg en løpetur, får hun en kraftig smell og må slepe seg hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer