Coronavirus i Norge

«Norges farligste mann»: – Tre øl kan tenne lunta

Trond Henriksen har lang erfaring med rus og isolasjon. Nå advarer han mot å ta et par-tre glass om kvelden.

IKKE ALKOHOL: Vi må isolere oss fra andre for å hindre spredning av coronaviruset. Trond Henriksen mener det er viktigere enn noen gang at vi holder oss unna alkoholen. Foto: Kirkens Bymisjon
IKKE ALKOHOL: Vi må isolere oss fra andre for å hindre spredning av coronaviruset. Trond Henriksen mener det er viktigere enn noen gang at vi holder oss unna alkoholen. Foto: Kirkens Bymisjon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det å isolere seg er ikke bra for hodet. Man kan tenke at det å ta seg noen glass er en fin måte å blåse ut på nå, men det å holde seg unna rus er viktigere nå enn noen gang, sier Trond Henriksen, miljøarbeider ved Kirkens Bymisjon i Halden.

På 90-tallet ble han beskrevet som «Norges farligste mann» av VG. Henriksen har levd 30 år med rus og har sonet 13 år bak murene. I dag jobber han som miljøarbeider, er rusfri og har samboer.

Les også: - Hold på rutinene, råder psykologen

Henriksen har erfaring med alt av rusmidler fra alkohol til heroin. Han vet hvor stor betydning rusen kan få når man lever i en isolert tilværelse.

– I fengselet var det beste som kunne skje å få muligheten til å ruse seg vekk fra hverdagen, sier han.

– Norge i fengsel

– Det vi opplever nå er en ordentlig lang isolasjon. Vi har aldri opplevd dette tidligere. Hele Norge er kastet i fengsel. Vi vil møte en del utfordringer vi aldri har gjort før, sier Henriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.