Ny studie:

Norske kvinner er blant verdens mest fornøyde med brystene

Se lista over de 5 landene hvor kvinner er mest og minst fornøyde med frontpartiet.

FORNØYDE MED BRYSTSTØRRELSEN: I en ny undersøkelse ble 18.000 kvinner i 40 land spurt om hvor fornøyde de er med brystene sine. FOTO: NTB Scanpix
FORNØYDE MED BRYSTSTØRRELSEN: I en ny undersøkelse ble 18.000 kvinner i 40 land spurt om hvor fornøyde de er med brystene sine. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Bryster kommer i alle størrelser og fasonger, men hvor fornøyde er egentlig kvinner med brystene sine?

Det ville forskere fra Anglia Ruskin University i England se nærmere på og spurte mer enn 18.000 kvinner fra 40 forskjellige land.

Undersøkelsen avdekket at kvinner i Asia dominerte listen over de mest misfornøyde og spesielt i Japan hvor bare ti prosent av kvinnene sa de var fornøyde med brystenes størrelse. Men også i USA og Storbritannia var misnøyen forholdsvis stor, her likte bare 25 prosent sin egen bryststørrelse.

Litt overraskende kanskje, var norske kvinner blant de fem mest fornøyde. 44 prosent, altså litt færre enn halvparten, oppgir at de er godt fornøyde med bryststørrelsen.

Henger sammen med dagens kroppsideal

Psykolog og kroppsbildeekspert Ingela Lundin Kvalem ved Universitetet i Oslo synes resultatet i undersøkelsen virker rimelig. Hun tror det henger sammen med at dagens kroppsideal fortsatt er slik at mellomstore og store bryster blir sett på som mer attraktivt.

– Spesielt når det gjelder seksuell attraktivitet hos kvinner. De kvinnene som har tatt dette idealet innover seg og som opplever at de ikke når opp til det, vil dermed i større grad være misfornøyde med bryststørrelsen sin, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer