Intimkirurgi

Norske kvinner opererer seg «trangere» der nede

Men inngrepet er ikke uten risiko. - Det er mye annet som ligger i samme område som kan bli påvirket, sier ekspert.

KIRURGI? Kjønnsleppene er ikke det eneste kvinner velger å endre på med underlivet sitt, noen velger også å stramme inn skjeden. Foto: Shutterstock / Piotr Marcinski
KIRURGI? Kjønnsleppene er ikke det eneste kvinner velger å endre på med underlivet sitt, noen velger også å stramme inn skjeden. Foto: Shutterstock / Piotr Marcinski Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grøss og gru, tenker du kanskje når du hører om kvinner som legger seg under kniven for å endre på underlivet sitt. For selv om de aller fleste underlivsvarianter er helt innenfor normalen, er det likevel en del kvinner som ønsker å endre eller forminske kjønnsleppene sine. Men det er ikke de eneste endringene kvinner gjør med denne dyrebare kroppsdelen. Noen ønsker også å stramme inn hele skjeden. Ja, du leste riktig.

– Det gjøres flest inngrep på de ytre genitalier, mens skjedeoppstramming er et sjeldnere inngrep. Det er noen som gjør det, men det er et fåtall, sier plastikkirurg ved Akademikliniken, Mette Haga til KK.no

Men før du begynner å leke med tanken om å stramme inn din egen kosekrok, bør du kanskje vite at skjedeinnstramming er et ganske så komplekst inngrep og det er få kirurger som utfører det.

LES OGSÅ: Slik ser ekte kvinner ut nedentil

Innebærer en del risiko

Hos kvinner tøyes bekkenbunnsmuskulaturen og skjeden ut etter én eller flere fødsler, og noen kvinner kan føle at de har blitt slappere og videre. Noen opplever at dette påvirker den seksuelle opplevelsen, mens andre også opplever at det er vanskeligere å holde seg når man må tisse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer