Studenter

Norske studenter om kroppspress: - Merker at det har økt blant guttene

- Det er mange som trener mye fordi det «kreves». Det er noe som bør bli tatt mer tak i.

FØLER IKKE PÅ PRESSET: Studentene ved Blindern i Oslo forteller til KK.no at de ikke føler noe særlig på kroppspress. (Fra venstre: Oscar Hansen Bundt, Johanne Furnes, Maria Skage El-Yousef og Selma Lindgren) Foto: Per Ervland
FØLER IKKE PÅ PRESSET: Studentene ved Blindern i Oslo forteller til KK.no at de ikke føler noe særlig på kroppspress. (Fra venstre: Oscar Hansen Bundt, Johanne Furnes, Maria Skage El-Yousef og Selma Lindgren) Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi leser stadig om kropp, trening og presset flere opplever rundt dette. Ungdommer som ikke føler seg pene nok, bra nok, trent nok eller ikke har de riktige klærne, skoene eller veskene. Ja, noen synes til og med det er ubehagelig når kjæresten ser dem naken. Men er det egentlig sånn at unge mennesker føler like mye på presset som det til en hver tid skrives om? KK.no tok turen til Universitetet i Oslo for å snakke med årets ferske studenter om nettopp dette – og svaret er kanskje uventet. Flere bryr seg nemlig svært lite og føler seg ikke presset til å måtte se bra ut.

- Det er helt sikkert fokus på både kropp og trening, men det er noe jeg ikke gidder å bry meg om. Jeg trives i min egen kropp akkurat som den er og setter ikke det fokuset på prioriteringslista, sier Kristine Odgaard Jacobsen (24) til KK.no og legger til:

- Jeg tror det er mange som kan senke skuldrene og slappe litt mer av når det kommer til fokus på kropp og trening, det er helt greit å være som man er.

LES OGSÅ: - Jeg har cellulitter! Hva så!

Vil ha debatt om press blant gutter

Sommeren er over og med det også strandliv og bikinisesong. Og når det gjelder begrepet «sommerkroppen» er også studentene vi snakket med lei av det. De mener nemlig alle bør bli mer opptatt av «helårskroppen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer