P-piller

Ny forskning viser at p-piller kan føre til nedsatt sexlyst

Det er sant, p-pillene dine kan påvirke sexlivet ditt - men det gjelder ikke alle!

P-PILLER OG SEXLYST: Ekspertene har talt; ja, p-piller kan påvirke sexlysten din. Foto: Shutterstock / areeya_ann
P-PILLER OG SEXLYST: Ekspertene har talt; ja, p-piller kan påvirke sexlysten din. Foto: Shutterstock / areeya_ann Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en rekke myter ute å går rundt p-piller, men det vi vet helt sikkert er at de har en rekke bivirkninger, som blant annet humørsvingninger og kvalme. Men har du også hørt (og kanskje til og med merket selv) at de reddende pillene kan påvirke sexlivet ditt? Mer presist, minke sexlysten din?

Yes, du leste (og har kjent) riktig! En ny studie utført av Karolinska institutet, publisert på «The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism», beviser at det faktisk er sant at p-piller kan føre til nedsatt sexlyst.

- Det her er den første studien som viser at p-piller kan påvirke seksualiteten. Det har vi ikke visst helt sikkert tidligere ettersom det ikke har vært vitenskapelig bevis, skal Angelica Lindén Hirschberg, professor og gynekolog ved Karolinska Institut, ha uttalt ifølge Expressen.

Forskerne delte inn 332 kvinner i to grupper, hvor den ene gruppen fikk den vanligste p-pillen i Sverige i tre måneder, mens den andre gruppen fikk placebo. I løpet av perioden undersøkte forskerne flere områder som kvinnenes lyster, opphisselse, tilfredshet, orgasme, reaksjonsevne og selvbilde. P-pillene viste seg å påvirke kvinnenes lyster, tilfredshet og spenning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer