Voldserstatning

Ny lov fra 1. januar: - Forlenger muligheten til å søke erstatning

1. januar 2023 iverksettes en ny voldserstatningslov med mange endringer og tidsfrister. Nå kommer myndighetene med overgangsregler som skal gi voldsutsatte i eldre saker bedre tid til å framsette krav.

OVERGANGSREGLER FOR NY LOV: – Jeg er glad for at vi har fått på plass overgangsregler som gir voldsutsatte i eldre saker bedre tid til å fremme søknad om erstatning. På denne måten forlenger vi muligheten til å søke for de som ikke har tilegnet seg informasjon om fristreglene etter ny lov, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl. Foto: NTB
OVERGANGSREGLER FOR NY LOV: – Jeg er glad for at vi har fått på plass overgangsregler som gir voldsutsatte i eldre saker bedre tid til å fremme søknad om erstatning. På denne måten forlenger vi muligheten til å søke for de som ikke har tilegnet seg informasjon om fristreglene etter ny lov, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

1. januar 2023 trer den nye voldserstatningsloven i kraft. Loven handler om rettigheter til erstatning fra staten, til voldsutsatte.

Den nye loven medfører en rekke endringer, som du kan lese mer om lenger nede i artikkelen. Den nye loven medfører også frister til å framsette krav om erstatning etter den gamle loven, og opprinnelig var en av fristene til å framsette krav innen 1. januar.

Nå, en måned før ikrafttredelsen, har Justis- og beredskapsdepartementet vedtatt flere overgangsregler.

Formålet med overgangsreglene er å avklare spørsmål som kan oppstå ved behandling av krav om voldserstatning i overgangen mellom gammel og ny lov, skriver departementet i en pressemelding.

– Jeg er glad for at vi har fått på plass overgangsregler som gir voldsutsatte i eldre saker bedre tid til å fremme søknad om erstatning. På denne måten forlenger vi muligheten til å søke for de som ikke har tilegnet seg informasjon om fristreglene etter ny lov, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer