Fedme:

Ny medisin mot fedme: - Demper sulten

- Dette er et stort gjennombrudd, sier overlege til KK.

VEKTNEDGANG: Etter 68 uker hadde syv av ti av de som fikk denne medisinen mistet minst fem prosent av vekten sin. Nesten fire av ti hadde mistet over 20 prosent av kroppsvekten sin. Foto: NTB.
VEKTNEDGANG: Etter 68 uker hadde syv av ti av de som fikk denne medisinen mistet minst fem prosent av vekten sin. Nesten fire av ti hadde mistet over 20 prosent av kroppsvekten sin. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Bare 23 prosent av menn og 42 prosent av kvinner mellom 40 og 49 år har en BMI på under 25, som regnes som normalvektig.

Resten er enten overvektige eller har fedme. Det viser tall fra flere undersøkelser som blir beskrevet i Folkehelserapportens kapittel om overvekt og fedme.

Overvekt regnes som en kroppsmasseindeks (BMI) på 25 eller mer, som går over i fedme når BMI bikker 30.

Stadig flere voksne og barn lider av fedme, og det forskes mye på ulike behandlingsmetoder, som livsstilsendringer og kirurgi. Det forskes også på ulike medisiner mot fedme.

En av disse medisinene er basert på stoffet semaglutid, som nylig ble godkjent for bruk hos voksne med fedme i Norge, skriver forskning.no.

Stoffet semaglutid reduserer appetitten, slik at det blir lettere å spise mindre.

Men hvordan virker egentlig medisinen?

Dette viser studien

Tidligere forskning viser at stoffet semaglutid har god effekt mot fedme, og ny forskning fra universitetet i Salzburg viser at det også er effektivt for ungdom mellom 12 og 18 år, skriver forskning.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer