Skadelige TikTok-trender:

Ny og potensielt skadelig trend tar av i sosiale medier

«Dette spiser jeg i løpet av en dag»-videoer bekymrer norske eksperter.

SKADELIGE VIDEOER: Det er viktig å huske at disse videoene lages og deles av privatpersoner, og mye av det som deles er ikke støttet i forskning. Mange av diettene er også ekstremt restriktive. FOTO: NTB
SKADELIGE VIDEOER: Det er viktig å huske at disse videoene lages og deles av privatpersoner, og mye av det som deles er ikke støttet i forskning. Mange av diettene er også ekstremt restriktive. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Se hva jeg har spist i dag; To knekkebrød med avokado til frokost, en smoothie som mellommåltid, kyllingfilet med salat til middag og frukt til kvelds... Totalt 1500 kalorier».

Du har garantert sett noen såkalte «Hva jeg spiser i løpet av en dag»-videoer i sosiale medier den siste tiden. Hashtaggen #WhatIEatInADay har milliarder av visninger på YouTube og TikTok.

I videoene beskriver personer hva de spiser i løpet av en dag, altså alle måltider og snacks. Mange legger også inn kaloritelling og viser næringsinnholdet i måltidene. Poenget er å være en kilde til inspirasjon når det gjelder måltider og oppskrifter, og trenden har tatt helt av i sosiale medier.

Problemet er bare at slike videoer kan påvirke den mental helsen din i stor grad.

Norske eksperter er bekymret for at videoene kan fremme en urealistisk standard for sunt kosthold og bidra til utvikling av spiseforstyrrelser.

Påvirker livskvaliteten

Det er viktig å huske at disse videoene lages og deles av privatpersoner, og mye av det som deles er ikke støttet i forskning. Mange av diettene er også ekstremt restriktive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.