Korona vaksine

Ny rapport: Dette er bivirkningene nå

Etter at det er satt over 12,1 millioner doser vaksine mot covid-19, har Legemiddelverket mottatt nesten 61 000 meldinger om mistenkte bivirkninger. Nå har også de første meldingene om bivirkninger etter de nye boostervaksinene kommet inn.

COVID-VAKSINE: - Meldingene vi har mottatt så langt gir ikke grunnlag for å endre gjeldende overordnede anbefalinger for vaksinering, ifølge Legemiddelverket. Det er de som mottar og behandler meldinger om mistenkte bivirkninger. Foto: NTB/Shutterstock
COVID-VAKSINE: - Meldingene vi har mottatt så langt gir ikke grunnlag for å endre gjeldende overordnede anbefalinger for vaksinering, ifølge Legemiddelverket. Det er de som mottar og behandler meldinger om mistenkte bivirkninger. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Opplever du bivirkninger fra vaksiner - eller fra medisiner for den saks skyld - er det Statens legemiddelverk som mottar og behandler meldingene. Og som vi nylig skrev på Vi.no: Legemiddelverket oppfordrer til å heller melde om en bivirkning for mye enn en for lite - og understreker at mistanke er nok.

Nå har Legemiddelverket kommet med en ny rapport om bivirkninger etter vaksine mot covid-19, hvor de forteller alt om de vanligste forbigående bivirkningene og de mer varige og alvorlige.

  • Per 22. november er det satt over 12,1 millioner doser med koronavaksine i Norge.
  • Legemiddelverket har mottatt 60 924 meldinger om mistenkte bivirkninger, hvorav 52 076 meldinger er behandlet.
  • 7 373 er klassifisert som alvorlige og 44 703 er klassifisert som lite alvorlige.

Legemiddelverket understreker at bivirkninger meldes på mistanke og at det at en bivirkning er meldt, ikke nødvendigvis betyr at det er en årsakssammenheng med vaksinen. De poengterer også at de behandler sakene med de alvorlige først - og at tallene dermed gir et skjevt bilde av fordelingen mellom alvorlige og lite alvorlige meldinger. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.