Overvekt og fedme

Ny slankemedisin betegnes som en revolusjon

En ny slankemedisin viser oppsiktsvekkende gode resultater, og beskrives som et stort gjennombrudd i behandlingen av fedme. Snart kan den bli tilgjengelig for nordmenn som sliter med overvekt.

LEGEMIDDEL MOT OVERVEKT: Flertallet av Norges befolkning lider av overvekt eller fedme, og tallene fortsetter å øke. Men en ny slankemedisin med oppsiktsvekkende god effekt kan snart bli tilgjengelig i Norge. Foto: NTB
LEGEMIDDEL MOT OVERVEKT: Flertallet av Norges befolkning lider av overvekt eller fedme, og tallene fortsetter å øke. Men en ny slankemedisin med oppsiktsvekkende god effekt kan snart bli tilgjengelig i Norge. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En ny og svært effektiv medisin mot overvekt kan snart bli tilgjengelig i Norge, skriver Tv2.

Det er gode nyheter for nordmenn flest - tall fra FHI viser at det nå er flere nordmenn som er overvektige enn normalvektige. 75 prosent av norske menn og 60 prosent av norske kvinner har enten overvekt eller fedme.

Fedme og sykelig overvekt er en av de største helseutfordringene i verden i dag. Verdens Helseorganisasjon (WHO) advarte i en rapport i 2022 mot at fedme er i ferd med å bli en epidemi over hele Europa, og at tallene bare vil fortsette å øke. Globalt er det i dag mer enn en milliard personer med fedme.

Flertallet har overvekt

Overvekt og fedme gir økt risiko for flere alvorlige sykdommer, blant annet diabetes 2, flere typer kreft og ikke minst hjerte- og karsykdommer. I tillegg øker det risikoen for smertefull artrose i hofter og knær, samt en rekke andre smertetilstander i muskel- og skjelettsystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.