Sjokolade:

Ny studie: - Sjokolade på morgenen kan redusere blodsukkernivået og føre til fettforbrenning

Kan det virkelig stemme? Norske eksperter er skeptiske.

SJOKOLADE: Studie hevder at 100 gram sjokolade hver dag kan føre til fettforbrenning og lavere blodsukkernivåer. FOTO: NTB
SJOKOLADE: Studie hevder at 100 gram sjokolade hver dag kan føre til fettforbrenning og lavere blodsukkernivåer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Kan vi virkelig spise 100 gram sjokolade hver dag, uten å gå opp i vekt? Det mener i hvert fall forskere bak en ny studie utført ved Harvard-tilknyttede Brigham and Women's hospital.

Studien fant nemlig at det å spise en konsentrert mengde sjokolade på morgenen, kan senke blodsukkernivåer og hjelpe kroppen med å forbrenne fett. Det skriver The Harvard Gazette, som nylig omtalte studien.

- Førte ikke til vektoppgang

Professor i medisin ved Harvard Medical School, Frank A.J.L. Scheer og Marta Garaulet (ansatt ved Brigham and Women's hospital) er medforfattere av studien, publisert i The FASEB Journal.

I samarbeid med Universitetet i Murcia i Spania, utførte de en randomisert, kontrollert kryssprøve av 19 kvinner som har gått gjennom overgangsalderen. Kvinnene spiste enten 100 gram sjokolade om morgenen (innen én time etter at de våknet) eller på kvelden (innen én time før leggetid).

Dette rapporterte forskerne:

  • Sjokolade på morgenen eller ved leggetid, førte ikke til vektoppgang.
  • Å spise sjokolade om morgenen eller om kvelden kan påvirke sult og appetitt, mikrobiotasammensetning, søvn og mer.
  • Et høyt inntak av sjokolade i løpet av morgentimene kan bidra til å forbrenne fett og redusere blodsukkernivået.

- Våre funn fremhever at ikke bare hva, men også at når vi spiser kan påvirke fysiologiske mekanismer som er involvert i reguleringen av kroppsvekt, uttalte Scheer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.