Grått hår:

Ny studie: Stress kan gjøre deg gråhåret!

- Interessant og overraskende, sier norsk professor.

SKADER PIGMENTENE: Ifølge studien utløser stress nerver som er involvert i flukt-eller-kamp-responsen, som igjen forårsaker permanent skade på pigmentene i hårsekkene. FOTO: NTB Scanpix
SKADER PIGMENTENE: Ifølge studien utløser stress nerver som er involvert i flukt-eller-kamp-responsen, som igjen forårsaker permanent skade på pigmentene i hårsekkene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel de færreste av oss som liker tanken på at kroppen, huden og håret vårt eldres. Selv om det selvfølgelig er en naturlig prosess, og at linjer og alderstegn absolutt kan være vakkert, er det noe mange av oss ønsker å utsette lengst mulig. Da kan det være greit å være bevisst på at stress og livsstilen din kan påvirke aldringen mer enn du kanskje tror.

Har du allerede funnet noen grå hår? Det kan faktisk skyldes stress, ifølge en ny studie fra Harvard University i USA, som er publisert i tidsskriftet Nature.

Ifølge studien utløser stress nerver som er involvert i flukt-eller-kamp-responsen, som igjen forårsaker permanent skade på pigmentene i hårsekkene.

- Alle har en anekdote om hvordan stress påvirker kroppen deres, spesielt huden og håret - det eneste vevet vi kan se utenfra. Vi ønsket å forstå om denne koblingen finnes, og i så fall hvordan stress fører til forandringer i kroppsvevet. Og dessuten var vi genuint nysgjerrige på om stress faktisk fører til grått hår, har forskeren Ya-Chieh Hsu uttalt i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer