Korona vaksine

Ny vaksinedose til flere

– Vårt klare råd er at folk nå takker ja til den vaksinen de blir tilbudt fordi det er viktig å styrke beskyttelse mot alvorlig sykdom, sier områdedirektør for smittevern i FHI, Trygve Ottersen.

4. DOSE KORONAVAKSINE: Kommunene skal nå tilby en ny oppfriskningsdose (dose 4) til flere. Regjeringen har gitt klarsignal til å tilby personer mellom 18 og 64 år med underliggende sykdommer en oppfriskningsdose koronavaksine. Foto: Marit Hommedal / NTB
4. DOSE KORONAVAKSINE: Kommunene skal nå tilby en ny oppfriskningsdose (dose 4) til flere. Regjeringen har gitt klarsignal til å tilby personer mellom 18 og 64 år med underliggende sykdommer en oppfriskningsdose koronavaksine. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tilbud om en 4. oppfriskningsdose med koronavaksine utvides nå til ytterligere flere grupper i befolkningen:

- Regjeringen har gitt kommunene klarsignal til å tilby personer mellom 18 og 64 år med underliggende sykdommer en oppfriskningsdose koronavaksine. Dette vil for de fleste være en 4. dose koronavaksine, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding fra regjeringen mandag 12. september.

Tilbudet gjelder også personer i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom. FHI har tidligere anbefalt at også alle over 65 år, tar en oppfriskningsdose mot covid-19 i høst.

– Dette er gode nyheter, og betyr at også personer som har underliggende risiko for alvorlig forløp av covid-19 vil tilbys ny oppfriskningsdose de nærmeste ukene, sier områdedirektør for smittevern ved FHI, Trygve Ottersen.

Det er FHI som har anbefalt at denne nye gruppen nå bør få tilbud om en 4. dose.

- Vaksinasjon er fremdeles en hjørnestein i regjeringens koronastrategi og beredskap, og Norge har nok tilgjengelig vaksine, skriver Helse- og omsorgsdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.