Nye førerkortkrav rammer tusenvis av diabetespasienter

Nye regler i førerkortforskriften setter andre krav til helseattest for diabetespasienter - som gjør at mange tusen må fornye førerkortet i 2022.

FØRERKORT: Nye regler rammer tusenvis av diabetespasienter som bruker blodsukkersenkende medisiner. Foto: NTB
FØRERKORT: Nye regler rammer tusenvis av diabetespasienter som bruker blodsukkersenkende medisiner. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De nye kravene i førerkortforskriften gjelder deg som har diabetes og som bruker blodsukkersenkende medisiner.

Førerkortforskriften er endret slik at diabetikere på slike medisiner nå må framlegge en helseattest med maksimalt 5 års gyldighet.

- Det innebærer at alle som bruker blodsukkersenkende medisiner og som har et førerkort der det er mer enn fem år mellom utstedelsesdatoen og gyldig-til datoen, må fornye førerkortet i løpet av 2022, sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen.

Med andre ord: Har du diabetes, bruker blodsukkersenkende medisiner og har et førerkort som har en gyldighet på mer enn fem år, må du fornye førerkortet i løpet av året.

Dette må du altså gjøre selv om det står at førerkortet har lengre gyldighet.

Dersom du er diabetiker men ikke bruker blodsukkersenkende medisiner, gjelder dette imidlertid ikke deg. Mange med diabetes type 2 greier å regulere blodsukkeret ved hjelp av kost og mosjon - som du kan lese gode råd for i denne artikkelen på Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.