Nye råd om aktivitet for personer med demens

- Fysisk aktivitet gir bedre livskvalitet og kan dempe symptomer hos personer med demens, ifølge Helsedirektoratet. De har en rekke nye råd og anbefalinger om hvordan dette kan tilrettelegges.

AKTIV MED DEMENS: - Alle bør være fysisk aktive i minst 2,5 til 5 timer i løpet av uken og begrense tiden i ro. Det gjelder også personer med demens, ifølge Helsedirektoratet. Et av tiltakene kommunene bes vurdere, er hvorvidt personer som har redusert orienteringsevne kan ha nytte av lokaliseringsteknologi slik at de på en trygg måte selvstendig kan være fysisk aktive utendørs - og om personen har behov for andre hjelpemidler eller velferdsteknologi som kan bidra til å være fysisk aktiv. Foto: NTB/Shutterstock
AKTIV MED DEMENS: - Alle bør være fysisk aktive i minst 2,5 til 5 timer i løpet av uken og begrense tiden i ro. Det gjelder også personer med demens, ifølge Helsedirektoratet. Et av tiltakene kommunene bes vurdere, er hvorvidt personer som har redusert orienteringsevne kan ha nytte av lokaliseringsteknologi slik at de på en trygg måte selvstendig kan være fysisk aktive utendørs - og om personen har behov for andre hjelpemidler eller velferdsteknologi som kan bidra til å være fysisk aktiv. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I mai kom Helsedirektoratet med nye råd om fysisk aktivitet og sittestilling. Et av hovedfokusene i de nye rådene for voksne over 65 år, er at all aktivitet teller og at voksne og eldre bør begrense stillesitting - og kompensere med mer aktivitet dersom du har en stillesittende hverdag. Her kan du lese alt om de nye anbefalingene for voksne og eldre.

Nå har Helsedirektoratet også oppdatert de faglige rådene om fysisk aktivitet ved demens:

- Alle bør være fysisk aktive i minst 2,5 til 5 timer i løpet av uka og begrense tida i ro. Det gjelder også personer med demens, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

- Dette er en gruppe som ofte blir for lite aktive, og trenger oppfølging og tilrettelegging for å få daglig fysisk aktivitet. Det er ikke så mye som skal til, og litt bevegelse hver dag er bedre enn ingenting, sier Guldvog.

Fysisk aktivitet gir bedre livskvalitet og kan dempe symptomer hos personer med demens, konkluderer Helsedirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.