Trening:

Nye treningsrutiner: – Det er særlig én tabbe mange gjør

Slik unngår du at treningsmotivasjonen forsvinner i midten av februar.

AKTIVITET: Husk at all aktivitet teller! Det viktigste er at du gjennomfører når du faktisk har planlagt det. FOTO: NTB
AKTIVITET: Husk at all aktivitet teller! Det viktigste er at du gjennomfører når du faktisk har planlagt det. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Et tydelig tegn på at det er januar er at treningssentrene er stappfulle av motiverte nordmenn som vil komme i bedre form.

Det er også velkjent at mange av oss faller ut av vår nye treningsrutine mye tidligere enn vi skulle ønske.

Kanskje kjenner du deg igjen i følgende:

En lang juleferie med mye god mat og lite aktivitet ga deg «kickstarten» du trengte. Nå er du kjempemotivert til å endelig forme en treningsrutine som faktisk sitter - én gang for alle.

Du var ikke noe særlig aktiv gjennom hele fjoråret, men likevel finner du enkelt motivasjonen til å trene flere ganger i uka. Denne gangen skal du få det til. Du pusher på og gjennomfører mange intensive økter i hele januar.

Men så stopper det plutselig opp. Det føles som om motivasjonen har blitt «brukt opp». Og deretter faller rutinen sakte men sikkert fra hverandre.

Hva er det egentlig som skjer? Hvordan kan motivasjonen gå fra hundre til null så raskt, og hvordan får vi den til å faktisk vare?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer