- SmartLipo er en metode vi bruker for å fjerne overflødig fett som ikke lar seg trene bort, sier lege Cuu Duong. Foto: Colourbox
- SmartLipo er en metode vi bruker for å fjerne overflødig fett som ikke lar seg trene bort, sier lege Cuu Duong. Foto: Colourbox
Fett

Nytt inngrep lanseres i Norge

Og med den kan du faktisk bli kvitt den siste bilringen i lunsjen...

På benken inne hos Oslo hudpleieklinikk ligger en kvinne med bar mage full av tusjstreker.

Lege Cuu Duong fører en tynn sonde inn i magefettet og peprer det med laserstråler. Det røde laserlyset skinner gjennom huden der vi ser det bevege seg fram og tilbake. Se video lenger ned i saken.

TA TESTEN: Hva vet du om fett?

Ødelegger fettcellene

SmartLipo heter behandlingen, og er forlengst en suksess i Storbritannia og USA.

Nå har Oslo hudpleieklinikk tatt den til Norge. Kort sagt går metoden ut på å bruke laser til å ødelegge overflødig fettvev.

En tynn sonde på 1-2 mm føres inn i fettet gjennom huden, og her tar laserlyset knekken på fettcellene.

Kroppen behandler det ødelagte fettvevet som avfallsstoff og lymfene sørger for å få det ut av systemet. Det tar dog noen dager.

LES OGSÅ: Brenn fettet fort

Det løsnede fettet følger først tyngdekraften og siger nedover i kroppen. Er det magefettet som blir behandlet kan du jo selv tenke deg hvor fettet havner da, før det forsvinner.

Se lege Cuu Duong utføre SmartLipo:


[obj:media:9487]


Rett på jobb etterpå

Kvinnen på benken har kun fått lokalbedøvelse og prater muntert mens Cuu Duong holder på med magen hennes.

- Jeg skal på jobb igjen i morgen, erklærer hun.

Cuu Duong forteller at enkelte pasienter drar på jobb rett etter at behandlingen er overstått.

Om det kun er ett område som behandles kan inngrepet være overstått på én time, og da er tiden det tar å sette bedøvelse og gjøre andre forberedelser iberegnet.

Kvinnen på benken betaler 17 000 kroner for sin etter hvert flate mage. Det er kun én behandling, men det endelige resultatet er klart om to-tre måneder. Da har kroppen helt kvittet se med det ødelagte fettet.

- Gjett om jeg gleder meg til bikinisesongen! smiler hun.

Sjekk denne ukeplanen for et sunnere liv, som KK.no sin kost- og treningsekspert Ina Garthe har laget

Ingen erstatning for fettsuging

Du kan maks behandle tre områder på kroppen samtidig. Resultatet er permanent, fettcellene blir ødelagt.

Du må imidlertid være oppmerksom på at du kan komme til å legge på deg andre steder på kroppen om du har en usunn livsstil. Overflødige kalorier finner alltid et sted å blomstre.

LES OGSÅ: Så mye mosjon trenger du

- Dette er en metode vi bruker for å fjerne overflødig fett som ikke lar seg trene bort. Kosekiloene, altså, sier Duong.

- Det er ingen erstatning for fettsuging, som gjerne tas i bruk når det er snakk om kraftigere overvekt. Det som er fint med SmartLipo er at det ikke blir synlige arr i huden, og at det ikke er behov for å bruke narkose - som jo er en risikofaktor i seg selv.

Pasienter som velger å få gjennomført SmartLipo-behandling hos Oslo hudpleieklinikk følges opp i dagene etter inngrepet og gjennomgår kontroll etter åtte uker.

Til forsiden