Medisiner på blå resept

Øker egenandelene du betaler på apoteket: Medisinene blir dyrere fra nyttår

Støre-regjeringen har fått gjennomslag på Stortinget - og fra nyttår må du betale mer for medisinene dine.

DYRERE MEDISINER: Helse- og omsorgsdepartementet står for en rekke endringer fra nyttår, blant annet har de fått gjennomslag for en økning i egenandelene for medisiner - slik at du med legemidler på blå resept må betale mer hver gang du skal hente ut medisiner på apoteket. Foto: Heiko Junge / NTB
DYRERE MEDISINER: Helse- og omsorgsdepartementet står for en rekke endringer fra nyttår, blant annet har de fått gjennomslag for en økning i egenandelene for medisiner - slik at du med legemidler på blå resept må betale mer hver gang du skal hente ut medisiner på apoteket. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Saken ble ikke så mye omtalt da Støre-regjeringen la fram forslaget til statsbudsjett for 2023: De ønsket at hver enkelt av oss skal betale mer for medisiner vi får på blå resept, hver gang vi henter ut medisiner på apoteket.

Forslaget var å øke egenandelen på medisinen fra 39 prosent, slik det er per i dag, og til 50 prosent.

FrPs Bård Hoksrud er en av flere som tidligere har kritisert regjeringens forslag om økte egenandeler: - Ingen skal gå til legen eller kjøpe medisiner og være redd for regningen.

I dag har regjeringen fått gjennomslag på Stortinget - og fra nyttår må du altså betale en høyere egenandel hver gang du henter ut medisinene dine.

- En økning av prosentsatsen vil gjøre at brukere av relativt billige legemidler, som ikke når opp til egendelstaket og får frikort, vil få økte utgifter, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Dette betyr det for deg

Hvilke medisiner som inngår i blåreseptordningen og som du dermed får delvis dekket av staten, er bestemt i blåreseptforskriften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.