- Økt alkoholkonsum skaper utfordringer

Sommer er tid for ferie, fri og etter alt å dømme - et høyere alkoholkonsum, som igjen kan gi større plager med fyllesyke.

HVA HJELPER MOT FYLLESYKE? Vil du unngå bakrus er ditt sikreste kort å begrense inntaket av alkohol. Foto: NTB
HVA HJELPER MOT FYLLESYKE? Vil du unngå bakrus er ditt sikreste kort å begrense inntaket av alkohol. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En undersøkelsen som er gjort av analysebyrået YouGov for norske Zobrius Pharma viser at nordmenns alkoholkonsum gir konsekvenser også utover egen form dagen etter.

Undersøkelsen avdekker at mer enn halvparten av de som bor i Oslo også opplever at egen produktivitet reduseres dagen etter at de har drukket alkohol, og mer enn én av ti sier det er sannsynlig at de blir hjemme fra arbeid dagen derpå. Også i de andre landsdelene er det liknende tall, viser undersøkelsen, selv om det er en større andel i Oslo som sier alkoholkonsumet gir slike plager enn i de øvrige landsdelene.

- Det er ingen tvil om at alkohol skaper utfordringer både for enkeltindivider og arbeidslivet. Det at såpass mange opplever at form og produktivitet reduseres kan være noe av grunnen til at alkoholkonsumet er større om sommeren enn resten av året, sier Steinar Ask Magnussen, administrerende direktør i Zobrius Pharma i en pressemelding.

Velg sommerlig drikke - bli mindre bakfull

Selv om et økt alkoholkonsum selvsagt vil kunne gi flere plager dagen derpå, er det greit å være klar over at fargen på det du drikker faktisk også kan påvirke hvor mye bakrus du må slite med:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.