Trener seg sterkere, friskere og gladere:

Oldemor trener crossfit seks dager i uka

Etter et mørkt år valgte Inger Maria (77) et nytt liv.

– Jeg måtte ta grep. Å trene Crossfit har gitt meg et nytt og bedre liv, sier Inger Maria. Foto: Eva Kylland
– Jeg måtte ta grep. Å trene Crossfit har gitt meg et nytt og bedre liv, sier Inger Maria. Foto: Eva Kylland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg har fått mer styrke, balanse og energi. Jeg husker bedre og er mye gladere. Det er inspirerende, for jeg elsker livet, sier Inger Maria Schmidt (77).

Da hun skulle velge treningsform, valgte hun den kanskje aller tøffeste: Crossfit - en tøff, allsidig og svært så trendy treningsform som blant annet brukes av det amerikanske forsvaret. Målet med treningsformen er å gi deg allsidig styrke- og utholdenhetstrening. -

Helt rått!

Klokka er 05.45 når Inger Maria parkerer bilen utenfor Lillesand Fitness. Hun har lyse krøller, treningstights og T-skjorte med CrossFit på brystet. I løpet av året fyller hun 78 år.

Musikk med mye lyd og høyt tempo støtter opp om energinivået inne. Inger Maria legger seg ned på magen, hopper direkte opp på beina, beveger seg raskt over en kasse, og ned på andre siden for å gjenta samme bevegelse. Fram og tilbake. Springer så 400 meter ute. Tar tak rundt en seks kilo tung ball, setter seg ned på huk, reiser seg og kaster samtidig ballen oppover en vegg. Så tilbake til kassen. Om og om igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.