Er du blant dem som tror at det ikke er lurt å steke mat i olivenolje? Da må du tro om igjen - dette er nemlig en myte, ifølge Stig E. Karlsen, som er Senior Brand Manager i Haugen-Gruppen AS, og «Technical olive oil taster» fra O.N.A.O.O i Italia.
- Folk flest har den oppfatning at en ikke skal steke i extra virgin olivenolje eller olivenolje, da disse har et lavt røykepunkt. Dette er en påstand som ble frontet da rapsolje ble veldig populært å bruke – den var jo norsk produsert og i Norge skal vi jo verne om de norske råvarene, sier han og legger til:
- Sannheten er at olivenolje og rapsolje har cirka de samme røykepunktene, så dette er med andre ord ikke sant.
LES OGSÅ: Olivenolje holder deg mett lenger
Bruk en extra virgin olivenolje av god kvalitet
Videre forteller han at extra virgin olivenolje av god kvalitet har ofte et høyere røykepunkt (220 grader) enn både raffinert olivenolje og rapsolje - disse inneholder nemlig mye antioksidanter som gjør oljen stabil.
Dette kan også Tine Sundfør, som er klinisk ernæringsfysiolog, bekrefte.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger