Høyt Stoffskifte

Omkring 2,5 prosent av voksne kvinner har høyt stoffskifte

- For kroppen kjennes det ut som om noen «ruser motoren», og gasser på selv om kroppen ikke er i bevegelse, sier ekspert.

HØYT STOFFSKIFTE: Høyt stoffskifte kan gi atrieflimmer, som gir økt risiko for hjerneslag. Derfor er det viktig å oppsøke lege dersom du tror at du er rammet.  Foto: Shutterstock / Stokkete
HØYT STOFFSKIFTE: Høyt stoffskifte kan gi atrieflimmer, som gir økt risiko for hjerneslag. Derfor er det viktig å oppsøke lege dersom du tror at du er rammet. Foto: Shutterstock / Stokkete Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner opplever at kroppen går på høygir, de får en indre uro, rastløshet og søvnproblemer. Det kan være en stor belastning i hverdagen, og kroppen sliter med å slappe av. Det er fort gjort å tenke at man er alvorlig syk, men eksperter forteller at det også kan være vanlige symptomer på høyt stoffskifte (Hypertyreose). 

LES OGSÅ: Forskjellen på høyt og lavt stoffskifte

- For kroppen kjennes det ut som om noen «ruser motoren», og gasser på selv om kroppen ikke er i bevegelse. Du kan kjenne det som hjertebank, rastløshet og uro, nervøsitet og irritabilitet. Musklene skjelver, huden blir klam og kroppen svetter, sier lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer