Opp i vekt:

Ønsker du å gå opp i vekt?

Det kan virke mot sin hensikt å spise for mye.

OPP I VEKT: Er du undervektig og vil opp i vekt gjelder det å ikke ta for hardt i. FOTO: NTB Scanpix
OPP I VEKT: Er du undervektig og vil opp i vekt gjelder det å ikke ta for hardt i. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens noen har ønske om å gå litt ned i vekt, er det også andre med ønske om det motsatte, og det å gå opp i vekt kan være like vanskelig som å skulle gå ned. Ved både vektnedgang og vektoppgang gjelder det å være tålmodig og ikke starte altfor brått og heller ikke forvente for mye med en gang.

- Først og fremst så er kosthold og matvaner noe som er individuelt, slik at det som fungerer for noen ikke nødvendigvis fungerer for andre. Forbered deg på at du må gjøre noen endringer, og ta ett skritt om gangen i stedet for å gjøre en helomvending på dagen, sier Silje Bjørnstad, som er ernæringsrådgiver og personlig trener ved Sterk Helse & Trening, og legger til:

- I stedet bør du legge til ekstra energi jevnt og trutt for å sikre en sunn vektøkning, samtidig som du ikke blir «matlei». Ikke vær for streng mot deg selv – tålmodighet er et viktig nøkkelord her, så gi deg selv god tid. Uansett er det viktig at du spiser næringsmat du faktisk liker og trives med. Videre er det smart å finne en måltidsrytme som passer deg og din hverdag.

LES OGSÅ: 6 tips som sikrer sunn vektnedgang

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer