Konfrontere Mobberen

Ønsker du å konfrontere mobberen fra ungdomstiden? Les dette først!

Mange angrer ikke på det de har gjort, ifølge forsker.

KAN BLI EN GOD SAMTALE: Om du velger å kontakte en som mobbet deg under oppveksten, kan det føre til at dere får gjort opp, unnskyldt og tilgitt, men det er slett ikke alle som har mobbet som angrer på det de har gjort. Foto: Scanpix
KAN BLI EN GOD SAMTALE: Om du velger å kontakte en som mobbet deg under oppveksten, kan det føre til at dere får gjort opp, unnskyldt og tilgitt, men det er slett ikke alle som har mobbet som angrer på det de har gjort. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ble du mobbet da du var yngre? Etterhvert som vi blir eldre er det mange som vil ta et oppgjør med fortiden, og legge vonde ting helt bak seg. Det kan være befriende for noen, men det er slett ikke alltid det er lurt å konfrontere en gammel mobber. 

- Det er en ny ting dette med at ofrene konfronterer deres mobbere. Det er vanskelig, men det er en god trend. Det kan støtte oppom denne gode, nye trenden at det blir snakket og skrevet om mobbing og hva man kan gjøre med det, sier psykolog Jan Rimau.    Han mener den økte åpenheten rundt mobbing gjør at skylden for det som har skjedd i større grad legges over på riktig part. 

- Det skal frem hvem som er den syke part i relasjonen. Når det blir skrevet mer om det, blir det også lettere for ofrene å ta det opp. Det kan nok i noen grad sammenliknes med hvordan voldtektsofre har hatt det og fortsatt i høy grad har det. Den som blir voldtatt har ofte vanskelig ved å snakke om det, og det har vært en trend at man ikke har trodd på voldtektsofre. Da blir ofrene sykeliggjort. Men det er overgriperen det er noe galt med, ikke offeret. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer