Olivenolje:

Oppbevarer du olivenoljen på kjøkkenbenken?

Ernæringsfysiologene forteller hvordan vi velger den beste olivenoljen, både med tanke på smak, kvalitet og næringsinnhold.

MØRKE FLASKER: Olivenoljen holder seg lengst og best på mørke beholdere. FOTO: NTB
MØRKE FLASKER: Olivenoljen holder seg lengst og best på mørke beholdere. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De fleste har en flaske olivenolje stående på kjøkkenet. Men tenker du noen gang over hvilken type du kjøper?

Virgin olivenolje, extra virgin, plastflaske, glassflaske, økologiske, dyre, billige... Alternativene er mange, og vi lurer på om typen vi kjøper kan ha mye å si for både smak, kvalitet og næringsinnhold.

Vi har spurt ekspertene: Hvilken olivenolje er den aller beste? Bør vi kjøpe den på plast eller glass? Er økologisk sunnere?

Plast eller glass?

Hvilken beholder olivenoljen kommer i, og hvordan du oppbevarer den, kan faktisk ha mye å si for både kvalitet og smak.

Dette gjelder spesielt extra virgin olivenolje, som blir raskere dårlig dersom den blir utsatt for mye lys. Lise Marie Brandstadmoen, som er klinisk ernæringsfysiolog i BAMA, forklarer:

- Både lys og luft bidrar til at oksideringsprosessen i oljen fremskyndes, som igjen fører til at oljen mister smak. I tillegg kan oljen bli harsk.

Gunn Helene Arsky, som er ernæringsfysiolog, kvinnehelseveileder og yogalærer, forklarer at jo dyrere extra virgin olje, desto mer lysømfintlig er den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer