Ensomhet

- Oppdateringer i sosiale medier kan bidra til å understreke følelsen av å være ensom

... Og for mange er påsken verst.

ENSOMHET: For mange er påsken en tid da ensomheten blir ekstra tydelig. Også blant de unge.  Foto: Shutterstock / Kaponia Aliaksei
ENSOMHET: For mange er påsken en tid da ensomheten blir ekstra tydelig. Også blant de unge. Foto: Shutterstock / Kaponia Aliaksei Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Alle er så snille til jul, men har ikke tid i påsken. I påsken er det mange som drar bort, og det blir tomt i byen. Det skjer lite. Mens i jula så stiller bedrifter og privatpersoner opp, sier Sigmund Ruud, som leder Bymisjonssenteret på Tøyen i Oslo.

For mens mange er opptatt av å stille opp for andre rundt juletider, er det langt mindre snakk om ensomhet rundt påsketider. Det betyr ikke at den er mindre tydelig for de som har det vanskelig. 

- Dette er ikke noe nytt. Påsken er stille. Det har nok blitt litt tradisjon i jula at vi tenker gaver og solidaritet og det er mye større engasjement i jula. Jeg føler at det er enda viktigere at vi (bymisjonen) er her i påsken, sier Ruud, som holder åpent med ulike arrangementer også i påsken.

LES OGSÅ: - Å være venneløs er ofte en taus lidelse

Flere kan kjenner ekstra på ensomheten i påsken 

Ved Kirkens SOS sin krisetelefon, der det gjennomføres om lag 500 samtaler i døgnet, er ensomhet et av temaene det snakkes mest om, forteller fagansvarlig Lene Hopland Bergset. 

Også Bergset mener det er vel så mange, om ikke flere som føler ekstra på ensomheten i påsken, selv om de fleste av oss nok er flinkest til å tenke på det i jula. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer