Tannlegepriser:

- Oppleves som urettferdig

- Mange blir overveldet og overrasket over prisen hos tannlegen - og det oppleves som urettferdig.

KLAGER PÅ TANNLEGER: Torill Svoldal Stæhr i Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) forteller at de får flere hundre klager på tannleger og tannbehandlinger hvert år - og at mange pasienter forteller om en følelse av å bli overrasket og overveldet over prisene. De aller fleste henvendelsene dreier seg om rotfyllinger, som NPE har utbetalt 13 millioner kroner for de fem siste årene. Foto: Norsk Pasientskadeerstatning
KLAGER PÅ TANNLEGER: Torill Svoldal Stæhr i Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) forteller at de får flere hundre klager på tannleger og tannbehandlinger hvert år - og at mange pasienter forteller om en følelse av å bli overrasket og overveldet over prisene. De aller fleste henvendelsene dreier seg om rotfyllinger, som NPE har utbetalt 13 millioner kroner for de fem siste årene. Foto: Norsk Pasientskadeerstatning Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er Torill Svoldal Stæhr, seniorrådgiver i Norsk pasientskadeerstatning (NPE), som forteller om reaksjoner de ofte får fra pasienter som kontakter dem for rådgivning etter tannbehandling som ikke går som forventet.

De fleste voksne i Norge må betale for egen tannbehandling selv, noe som kan bli dyrt. Men akkurat hvor dyrt det blir, kan avhenge både av hvor tannlegen holder til og hvilken tannlege du velger.

Noen sykdommer kan gi rett til støtte til tannbehandling, hvilke kan du lese om i denne artikkelen.

I en fersk prisundersøkelse fra Vi.no, kan du se de store prisforskjellene. Og du får de beste tipsene til hvordan du kan begrense tannlegeregningen.

72 millioner kroner til tannpasienter

- Det mange gir uttrykk for, er at de er overveldet av hvor dyrt det blir, og den ofte langvarige behandlingen som tannskade og sykdom krever, sier Stæhr, og legger til at det henger sammen med slik systemet er i Norge; at folk stort sett må betale tannbehandlingen sin selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer