Eldreomsorg

Opprørt over eldreomsorgs-avsløringer: Krever endring

Flere krever krafttak og opprydning i eldreomsorgen etter avsløringene i NRKs Brennpunkt-dokumentar «Omsorg bak lukkede dører».

SVIKTENDE ELDREOMSORG: - Brennpunkt-dokumentaren viser hendelser som vi overhodet ikke skal ha i norsk eldreomsorg. Nå må helse- og omsorgstjenesten styrkes, krever arbeidstakerorganisasjon. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
SVIKTENDE ELDREOMSORG: - Brennpunkt-dokumentaren viser hendelser som vi overhodet ikke skal ha i norsk eldreomsorg. Nå må helse- og omsorgstjenesten styrkes, krever arbeidstakerorganisasjon. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fagforbundet krever «storrengjøring» i eldreomsorgen og arbeidstakerorganisasjonen Delta krever krafttak for eldreomsorg.

Systemet må endres. Den enkelte helsearbeider kan ikke lastes for de kritikkverdige forholdene NRK har avdekket i eldreomsorgen, mener Fagforbundet. Nå ber de om politisk handling, skriver NTB.

- Jeg er opprørt. Brennpunkt-dokumentaren viser hendelser som vi overhodet ikke skal ha i norsk eldreomsorg. Nå må helse- og omsorgstjenesten styrkes. Det forventer folk, sier Delta-leder Trond Ellefsen.

- Systemet må endres

Mange har reagert på avsløringene om forholdene i eldreomsorgen i Brennpukt-dokumentaren, hvor det avsløres systematiske mangler.

– Dette stikker mye dypere enn den enkelte ansatte. Det er systemet som må endres, og dette er et politisk ansvar. Det er vondt som ansatt å gjøre alt man makter, men likevel ikke strekke til, sier leder Mette Nord i Fagforbundet i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.