Fitness:

- Ordet fitness betyr veltrent, og det er jeg uavhengig av ­hvor mye fett jeg har på kroppen

Hun er redaktør for et helse og fitness-magasin og kaller seg «fitnessfeminist». Sara Dahlström (25) vet at hun skiller seg ut i eget miljø.

BEGYNTE Å LØFTE TUNGT: Sara Dahlström ble alvorlig syk som 17-åring. Styrketreningen har gitt henne et nytt syn på seg selv og egen kropp. Foto: Privat
BEGYNTE Å LØFTE TUNGT: Sara Dahlström ble alvorlig syk som 17-åring. Styrketreningen har gitt henne et nytt syn på seg selv og egen kropp. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun løfter tungt, og debatterer heftig - den svenske sjefredaktøren av magasinet og nettstedet Helsä & Fitness. Sara Dahlström (25) vet at hun skiller seg ut i egen «bransje» og i sosiale medier, der millioner av #fitspiration-bilder viser fram fettfrie magemuskler, sprettrumper og måltider bestående av agurk og proteinpulver. Sara vil vise noe annet - fordi hun mener vi trenger det. På sin egen Instagram-profil er en av spesialitetene å danse hemningsløst i sakte film, fordi hun mener det er fantastisk kult å se hvordan muskler og fett beveger seg.

- Du kaller deg fitnessfeministen – hva ligger i det begrepet?

- Treningsverdenen er full av veldig mange stereotyper og normer, der kvinner skal være på en bestemt måte, og menn på en annen. Jeg skriver om trening og helse på en måte som problematiserer disse normene, og har helt enkelt et feministisk perspektiv på det. Også syns jeg det er synd at ordet «fitness» eies av personer som ikke har noe underhudsfett og som konkurrerer i bikini fitness og sånne ting. Ordet fitness betyr jo veltrent, og det er jeg uavhengig av hvor mye fett jeg har på kroppen, forklarer redaktøren som selv er aktiv styrkeløfter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer