Treningsmusikk:

Oslo-folk hører på mest treningsmusikk i hele verden

- Vi er mer opptatt av riktig musikk til riktig situasjon nå, sier ekspert.

TRENINGSMUSIKK: En undersøkelse gjort av Spotify viser at Oslo og Norge streamer mest treningsmusikk i hele verden. FOTO: NTB Scanpix
TRENINGSMUSIKK: En undersøkelse gjort av Spotify viser at Oslo og Norge streamer mest treningsmusikk i hele verden. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn er de som hører på mest treningsmusikk i hele verden, melder musikktjenesten Spotify i en pressemelding. Hovedstaden står øverst på deres topp 10-liste når det kommer til steder som streamer treningsmusikk. Sammen med Oslo er det for det meste amerikanske storbyer som konkurrerer om plasseringen, men de skandinaviske byene København og Gøteborg har også sneket seg inn midt på listen.

Øverst på listen over hvilke sanger det høres mest på globalt sett, finner vi Eminems «Till I Collapse», som visst nok dukker opp på topplisten år etter år. Rap-sangen fra 2002 blir etterfulgt av fjorårets «Rockstar» fra Post Malone og nok en Eminem-låt, nemlig «Lose Yourself». Videre følger også kjente sanger av Kendrick Lamar, Dua Lipa og Kanye West.

Dataene er samlet inn basert på bruken av over 25 millioner treningsspillelister opprettet av Spotifys brukere.

LES OGSÅ: Når er du egentlig for syk til å trene?

Ikke overrasket

Stine Hartmann (32) er treningsentusiast og instruktør ved Barry's Bootcamp i Oslo. Hun er ikke overrasket over at Oslo ligger på verdenstoppen innen streaming av treningsmusikk.

EKSPERTEN: Stine Hartmann (32) er treningsentusiast og instruktør ved Barry's Bootcamp i Oslo. Foto: Marika Mørkestøl
EKSPERTEN: Stine Hartmann (32) er treningsentusiast og instruktør ved Barry's Bootcamp i Oslo. Foto: Marika Mørkestøl Vis mer

På treningssenteret observerer hun hvordan nesten alle går rundt med ørepropper fordi de vil høre på sin egen musikk, og tror at vi har blitt mer opptatt av musikk på generelt grunnlag.

- Folk er mer opptatte av norske artister, de går på konserter og festivaler... Man er mer opptatt av riktig musikk til riktig situasjon nå. I tillegg er høy musikk et naturlig element som gir deg et ekstra boost. Man får lettere opp intensiteten i treningen, særlig om man hører på musikk man liker, forteller hun.

Videre understreker Hartmann at det er viktig å ikke presse seg selv for hardt på trening i januar. Hun mener presset og mediekjøret rundt treningsrelaterte nyttårsforsett resulterer i feil fokus på trening.

- Vi får det smelt i trynet hver januar at man må få flat mage på 1-2-3, sunn mat er i fokus og mange tar en hvit måned.

- Folk presser seg så mye at de glemmer gleden av å trene, og tenker at innsatsen gjelder for en kort periode i stedet for å dreie seg om en livsstil, sier hun og legger til at det er viktig å finne en treningsform man liker.

Pssst, slik kan musikk gjøre at du presterer enda bedre på trening!

Stine Hartmanns beste treningssanger:

Låter å løpe til:

  • Ian Moi- Pirates of the Caribbean remix
  • Quintino- Bad Bitches (Deorro VIP edit)
  • Gregor Salto and Wiwek- On Your Mark

Til styrketrening:

  • Young Dolph- Drippy,
  • Belly- Mumble Rap
  • Dårlig Vane- 2 blå ( Remix) ft. Cezinando, KingSKurkOneVågard & Kamelen

Kreative treningsformer

I pressemeldingen kan Spotify også melde at utradisjonelle treningsformer stadig blir mer og mer populære. Blant annet økte streamingen av vannsykkel-spillelister med hele 86 prosent i fjor, mens bryggeri-yoga (ja, altså yoga som utføres i bryggerier) økte med så mye som 137 prosent.

Spillelister for en helt ny treningsform dukket også opp - nemlig geite-yoga. I denne formen for yoga trener du med en dverggeit på ryggen! Kanskje det er verdt å prøve noe helt nytt og annerledes for å klare og holde deg til årets treningsplaner?

LES OGSÅ: Dette bør du IKKE spise etter trening!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer