Sextips

Øvelser som gir sexkroppen

Gir umiddelbar sexlyst og mykere kropp.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Lyst, humør og glede henger nøye sammen med vår fysiske aktivitet.

- En treningsøkt får fart i hormonene dine og du kommer i den rette modusen, sier Laura Berman som driver sin egen klinikk for seksuell helse i Chicago, Berman Center, og som har skrevet boken The Passion Prescription.

Særlig øvelser som øker blodsirkulasjonen i underlivet og som trener bekkenbunnmusklene er effektive.

- Bare vær klar over at lysten kan slå inn umiddelbart, sier Berman til Prevention.com og anbefaler for eksempel disse fem øvelsene.

 • Styr sexlivet med yoga

 • 1. Crunch med bekkenfokus


  Får bekkenbunnsmusklene dine til å jobbe, trener de dypere magemusklene og innsiden og utsiden lår.

  Ligg på ryggen med bena opp som om du skal gjøre sit ups. Legg en pute mellom de bøyde knærne dine og la hendene ligge ned langs siden med håndflatene ned. Tenk så at du skal gjøre bekkenbunnsøvelser samtidig som du gjør en crunch, en «dypere» sit ups. Knip og stram i underlivet og beveg deg opp i en crunch. Hold posisjonen mens du puster dypt ut og inn noen ganger. Gjør ett eller flere sett.
  Se hvordan en klassisk crunch gjøres her.

 • Den magiske sexmuskelen

 • 2. Liggende lårstrekk

  Øker fleksibiliteten og trener magemusklene og lårene.

  Ligg på ryggen og før det ene kneet opp mot brystet og legg et skjerf rundt foten din. Hold i hver ende av skjerfet og før så foten opp mot taket samtidig med at du kniper i underlivet. Hold posisjonen mens du puster ut og inn ti ganger. Vend sakte tilbake til startposisjonen, bytt ben og gjør ett eller flere sett.

 • Øvelsene du ikke dropper

 • 3. Stående rumpeøvelse med bekkenfokus

  Denne øvelsen trener bekkenbunnsmusklene dine, rumpa og magen.

  Stå på knærne på matten slik at du ser ut som en L. Plasser gjerne en pute under knærne, sett hendene på hoftene og gjør et sett bekkenbunnsøvelser mens du slapper av i rumpa. Deretter, stram rumpemusklene og trekk liksom halen inn mellom bena mens du skyver underlivet frem og deretter tilbake. Gjør et sett av denne varianten før du avslutter med et sidelengs sett. Stram høyre side av rumpa når du vrir underlivet mot høyre og vice versa. Gjør ett eller flere sett av hver.

 • Slik blir du veltrent med sex

 • 4. Lotusstilling som strekker

  Øker fleksibiliten for begge.

  Dette er en nybegynnerøvelse for par. Sitt med ansiktene mot hverandre, bøyde ben og føttene mot hverandre. Ta tak i hverandres overarmer og press baksiden av knærne deres mot gulvet. Hold i ett minutt mens dere puster rolig og konsentrert inn og ut. Gjør ett sett.

 • Dette gjør deg god i senga

 • 5. Ut til siden

  Lærer deg å slappe av i bekkenbunnsmusklene og løser opp i hoftepartiet. Dette gir deg mer fleksibilitet under sex dersom du gjør det jevnlig.

  Denne øvelsen minner litt om øvelsen over, bare at her er du alene og du ligger flatt på gulvet i stedet for å sitte oppreist. Ligg på ryggen med bøyde bein og armene bak hodet og håndflatene opp. La så knærne dine falle sakte ut til sidene og la føttene møtes slik at de blir liggende mot hverandre, fotsåle til fotsåle. Bena dine skal nå forme en firkant som ligner på en ruter ess sett fra siden. Armene dine skal bare ligge i ro. Husk å puste og gjør ett eller flere sett.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer