P-piller

P-piller kan gi bivirkninger ikke alle kvinner er klar over

Humørsvingninger, kvalme og nedsatt sexlyst er bare noen av dem.

P-PILLERS BIVIRKNINGER: Det er ikke uvanlig å oppleve et par bivirkninger av p-piller. Dersom det plager deg anbefaler eksperten deg å ta kontakt med legen din.  Foto: vadymvdrobot - Fotolia
P-PILLERS BIVIRKNINGER: Det er ikke uvanlig å oppleve et par bivirkninger av p-piller. Dersom det plager deg anbefaler eksperten deg å ta kontakt med legen din. Foto: vadymvdrobot - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

P-piller er et veldig populært prevensjonsmiddel, da det gir god beskyttelse mot graviditet og kan redusere sterke mensblødninger og menssmerter. Mens de første p-pillene som kom på markedet for 50 år siden hadde et høyt hormoninnhold, inneholder dagens p-piller svært lite hormoner. 

Likevel kan de gi noen bivirkninger - og det spesielt hvis du akkurat har gått over til en ny type. (Pssst: Her kan lese alt om p-piller!)

LES OGSÅ: Dette visste du kanskje ikke om p-piller

En rekke ufarlige bivirkninger 

Sigurd Hortemo, som er overlege i Legemiddelverket, forteller at det ikke er uvanlig å merke litt ubehag de første månedene man går på p-piller.

- Småblødninger, svimmelhet, kvalme og ømme bryster er eksempler på plager som er ganske vanlige når man starter på p-piller. Det kan også føre til nedstemthet, humørsvingninger, nedsatt sexlyst og tørrhet i slimhinnene. 

- Noen kvinner som er plaget med kviser kan oppleve at huden deres blir bedre når de starter på p-pillene, mens andre kan oppleve at den blir enda verre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.