Pollensesongen 2022

På tide med allergitabletter?

Vil du unngå pollenplager lønner det seg å begynne med allergitabletter tidsnok. Når du bør starte vil avhenge av landsdel, og hva du reagerer på.

POLLENALLERGI: HAr du pollenallergi bør du starte med tabletter før sesongen - og plagene - starter. Foto: Berit B. Njarga
POLLENALLERGI: HAr du pollenallergi bør du starte med tabletter før sesongen - og plagene - starter. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Årets pollensesong er i gang i deler av landet, mens det fortsatt ligger store mengder snø i andre områder. Dermed sier det seg selv at det ikke er alle som trenger å starte med allergitabletter foreløpig - mens andre bør være føre var allerede nå.

- Hvert år er det noen som er sent ute. Det er en ganske vanlig problemstilling, sier overlege ved øre-nese-hals-avdelinga på St. Olavs hospital, Yngve Melheim Jacobsen, til NRK, og viser til at mange begynner for sent med allergimedisinene.

Man bør nemlig starte 1-2 uker før pollesesongen begynner. Men når er egentlig det?

Or og hassel først ut

Ifølge LHL Astma og Allergi varierer pollensesongen i Norge fra sted til sted avhengig av temperatur og type vegetasjon. Først ut er or og hassel. En kikk på Norges Asmta- og allergiforenings pollenvarsel viser at en beskjeden spredning av or og hassel har begynt på Vest-, Sør- og Østlandet.

LHL skriver at denne spredningen gjerne varer fra februar til april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer