Deler erfaringer med andre pårørende:

Pårørendesjokket: Det startet med at Bente sa hun husket dårlig

Det ble starten på tolv år som nærmeste pårørende. - En sorg som det er umulig å løpe fra, beskriver Gisle og Randi.

VIKTIG Å GI ANDRE RÅD: Da Gisle Erliens søster ble han og kona Randi Kveine omsorgsarbeidere i mange år. Nå har de skrevet boka de selv savnet underveis; Pårørendesjokket, GPS for Alzheimer-pårørende. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIKTIG Å GI ANDRE RÅD: Da Gisle Erliens søster ble han og kona Randi Kveine omsorgsarbeidere i mange år. Nå har de skrevet boka de selv savnet underveis; Pårørendesjokket, GPS for Alzheimer-pårørende. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det var et sjokk da vi fikk vite at lillesøster begynte å få problemer med hukommelsen. Randi og jeg var hennes eneste pårørende, forteller Gisle Erlien (68).

Søsteren Bente var en erfaren journalist og fagbokforfatter. Sammen med Gisles kone Randi Kveine (68) holdt hun en rekke kurs og foredrag om internkommunikasjon.

I 2008, da Bente er 53, sier hun at hun ikke kan holde kurs lenger. Hun forteller at hun ikke husker ting. Gisle og Randi aner ikke hva som feiler henne, men tenker at hukommelsesproblemene kanskje kan være stressrelatert.

Diagnosen Alzheimers sykdom blir en tung beskjed for hele familien.

Livet snudd på hodet

De er aldri i tvil om at de skal stille opp hundre prosent for Bente, men livet deres blir snudd på hodet: Det blir de som tar ansvar for og som organiserer hennes livssituasjon. Det er de som skaffer hjemmehjelp og hjelper henne med daglige gjøremål som å handle, betale regninger, sette penger på bankkontoen og følge henne til lege.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.