Treningsapparater

- Pass deg så det ikke blir «søndagsturer» på ellipsemaskinen

Her er tabbene du bør unngå, og ekspertens råd til å speede opp økten.

ELLIPSEMASKINEN: Er et populært apparat på treningssentrene. Men lurer du deg selv litt når du trener på den? Foto: Scanpix
ELLIPSEMASKINEN: Er et populært apparat på treningssentrene. Men lurer du deg selv litt når du trener på den? Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som elsker ellipsemaskinen på treningssenteret?

Da bør du få med deg dette.

Det er utrolig mange av oss som drar på treningssenteret for å trene, men som ikke får noe utbytte av økten fordi vi blir distrahert eller rett og slett ikke vet hvordan vi skal bruke de forskjellige apparatene.

Og om du ønsker deg en effektiv og givende treningsøkt, hvor du oppnår målene dine, er det viktig at du klarer å koble ut og har en plan for økten, sier eksperten.

LES OGSÅ: Slik bør du trene hvis du vil ned i vekt

Fokuserer på tv-en

I dag er en stor andel av de nye treningsapparatene på treningssentrene utstyrt med innebygget tv-apparat som treningsentusiastene kan se på under øvelsene.

Og hva gir vel ikke bedre motivasjon enn å se på slankekrigen mens du trener?

Men - dersom det blir mer tv-titting enn trening, vil du miste mye av utbyttet, har Helle Bornstein, som er treningsekspert og gründer i Smart Trening, tidligere forklart KK.no.

– Den vanligste feilen folk gjør, er at de går på ellipsemaskinen uten å ha en bevisst tanke om hvor lenge, eller hvor hardt de skal jobbe på den. Det kan virke som om mange bare blir stående til favorittprogrammet deres blir ferdig på skjermen foran dem, har hun uttalt. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer