Trening:

- Passe mye trening er best!

Du trenger ikke å trene mye og tøft for å få effekt av fysisk aktivitet. – Litt er alltid bedre enn ingenting, sier Leila Söderholm, som har satt sammen et ukes treningsprogram som alle klarer.

TRENING: Du trenger ikke å dra på treningssenteret hver dag i en time for å få bra helse. Her får du treningsprogram for en uke! FOTO: NTBScanpix
TRENING: Du trenger ikke å dra på treningssenteret hver dag i en time for å få bra helse. Her får du treningsprogram for en uke! FOTO: NTBScanpix Vis mer
Publisert

For at vi skal ha og opprettholde god helse, må vi bevege oss 30 minutter om dagen.

– Disse gylne minuttene per dag er tilstrekkelig for helsen vår, og her vet man at hvert minutt utgjør en forskjell, sier treningseksperten Leila Söderholm.

Du synes kanskje at det høres mye ut, men for det første snakker vi ikke om harde treningsøkter, og for det andre: Hva er en halv time mot livslang helse?

– Det spiller ingen rolle hva du gjør. Gå en tur, sykle, gå trapper eller dans litt, men de 30 minuttene er kjempeviktige. Å røre seg regelmessig påvirker i prinsippet alt i kroppen, sier hun.

Men hvis du vil ha enda bedre effekt, bør du legge til to timer med trening i uken. Da starter flere gode prosesser i hjernen. Vi får en hippocampus som ikke krymper, vi håndterer stress bedre, får bedre selvfølelse, vil lettere føle glede og frigjør flere hormoner som gjør oss glade og positive.

– På så lite som tre ganger 40 minutter i uken får du disse ekstra effektene som er magiske, som utgjør en forskjell på ordentlig. Man har dessuten sett at man ikke får større effekt om man gjør mer enn de to timene i uken, sier Söderholm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer