Trening

Personlig trener: - Du bør ikke trene mer enn 45 minutter

Hvis du trener kun for å bruke kroppen og holde deg i form: Kort ned økta og øk intensiteten, mener ekspertene.

TRENINGSØKT: For en person som bare vil bruke kroppen og effektivt få opp pulsen, kan man fint gjennomføre en økt 20-30 minutter. FOTO: NTB
TRENINGSØKT: For en person som bare vil bruke kroppen og effektivt få opp pulsen, kan man fint gjennomføre en økt 20-30 minutter. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mens noen nesten ikke kan vente til at vekkerklokka ringer om morgenen og de eeeendelig kan komme seg ut på trening, er det andre som kan gå en hel dag og utsette treningen helt til man bare må gå - eller eventuelt dropper å trene i det hele tatt.

Vi mennesker er forskjellige, og akkurat dette med treningsglede vil alltid variere fra person til person. Men la oss si at man først har kommet seg på trening - hvor lenge bør man egentlig trene for å oppnå de resultatene man ønsker? Er det nødvendig å svette og pese i to timer, eller holder det med en intensiv halvtime?

Det kan jo faktisk være lett å komme inn i en vane der man bruker mye tid på å surre litt rundt mellom apparatene og småprate med treningskompiser mellom settene. Selv om det kan være både hyggelig og sosialt, kan du miste litt effekt av treningen.

Øk intensiteten

- Faktisk bør du ikke tilbringe mer enn 45 minutter på trening, har personlig trener Helle Luxe, tidligere sagt til KK.

- En intervalløkt med høyt tempo og korte pauser vil gjøre kroppen godt og ha god effekt på hjertepumpa, sier Bornstein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer