Utflod

Plages du av mye utflod?

- Man skal alltid være obs på endret utflod. De fleste seksuelt overførbare infeksjoner kan gi en annen type utflod.

UTFLOD: Utflod som lukter vondt eller er misfarget, kan være et tegn på at noe ikke er som det skal være.  Foto: Shutterstock / LarsZ
UTFLOD: Utflod som lukter vondt eller er misfarget, kan være et tegn på at noe ikke er som det skal være. Foto: Shutterstock / LarsZ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Litt utflod er normalt hos alle kvinner, og spesielt rundt eggløsningen og rett før menstruasjon. Men utflod kan også være et tegn på at noe er galt, og det kan være vanskelig å skille normal og unormal utflod.

- Utflod er en væske som kommer fra skjeden og livmoren. Denne væsken er med på å rense skjeden ved å fjerne døde celler og bakterier, og er altså viktig for at skjeden skal ha det optimalt. Det er derfor synd at ikke alle kvinner er klar over at det å ha utflod er helt vanlig og faktisk viktig, sier Sissel Rostøl Bakken, som er psykiatrisk sykepleier hos Sex & Samfunn. 

LES OGSÅ: Denne kjønnssykdommen har du sikkert ikke hørt om

Man skal alltid være obs på endret utflod, fordi det ofte kan indikere at noe ikke er som det skal

Normal farge på utfloden kan variere fra hvit til litt gulere. Lukt varierer også, og hos noen kan utfloden lukte litt surt, mens hos andre lukter den ikke noe. Før og etter mensen kan utfloden være litt brunaktig. Rostøl Bakken forteller at endringer i utfloden kan være et tegn på at noe er i ubalanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer