Plogging:

Plogging = jogging med mening

For fire år siden tok Erik Ahlström med seg en gjeng ut på joggetur. I dag har treningsformen han fant opp skapt overskrifter over hele verden.

PLOGGING: Å «jogga» og å «plocka» blir til plogging og er vårens store treningstrend. FOTO: PA Photos/NTB Scanpix
PLOGGING: Å «jogga» og å «plocka» blir til plogging og er vårens store treningstrend. FOTO: PA Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du sett en gjeng søppelplukkende joggere i nærområdet ditt denne våren? Plogging er det helt store nye på treningsfronten. Og på miljøfronten. For nå skal de to aktivitetene jogging og søppelplukking kombineres.

- Vi driver jo med utetrening i parkene i området, og jeg er engasjert i miljøet og synes jo at det å kunne kombinere dette er helt supert, forteller Rikke Rynning, som driver Vilje Trening på Bjølsen i Oslo.

De har nettopp arrangert sitt første ploggearrangement i Torshovparken. Fem spreke søppelplukkere løp og gjorde knebøy om hverandre da de måtte ned på bakken og fylle søppelposene.

- Vi fikk fylt opp ni poser i én park. Det er jo ikke snakk om store ting heller – det er mye smårusk. Det var strålende sol, og det hjelper jo, så dette gjør vi igjen, sier hun, og har allerede et nytt event på plakaten.

LES OGSÅ: Stine (24) får plass til én ukes søppel i et syltetøyglass

Startet i Sverige

Historien om det svenske nyordet «plogga» - altså satt sammen av «jogga» og «plocka» starter med Erik Ahlström som flyttet tilbake fra den lille fjellbyen Åre og til hovedstaden Stockholm, og raskt så seg lei av hvor forsøplet byen var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer