Pole dancing:

- Pole dancing utfordrer deg både fysisk og psykisk

Her er poledansernes tips til deg som ønsker å begynne.

POLE DANCING: Treningsformen gjør at du bli mer fleksibel. FOTO: NTB Scanpix
POLE DANCING: Treningsformen gjør at du bli mer fleksibel. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du forbinder kanskje «pole dancing» med strippeklubber eller utdrikningslag? Men pole dancing er en treningsform, og du trenger ikke være atletisk for å begynne med det. Flere av de store treningskjedene tilbyr timer i pole dancing.

Elise Lander er pole dancing-instruktør og fagansvarlig ved Sometimes Pole Studio i Oslo. Hun forklarer at pole dancing, eller pole fitness, enkelt forklart er en kombinasjon av akrobatikk og dans.

- Pole dancing krever mye styrke for å være kjempegod, men man må ikke ha kjempegod styrke for å begynne. Det bygger man opp, sier hun til KK.

LES OGSÅ: Dette skjer med musklene dine når du trener

Fleksibilitet, utholdenhet og balanse

Det første du mest sannsynlig vil merke om du prøver pole dancing er at det er tungt i overkroppen. Jo høyere nivå du kommer på, jo mer brukes bena og hele kroppen. Pole dancing handler også mye om utholdenhet, balanse og fordeling av krefter og flyt.

- Andre ting avhenger av dansestilen du bruker. Eksplosiviteten avhenger for eksempel av om du vil ha en mer "powerful" eller en mykere dansestil. Du trener også mye fleksibilitet, som blant annet er bra for bevegelsesutslaget i leddene, sier Lander, og forklarer at mange av bevegelsene som brukes er inspirert av yoga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer