Søtpotet vs potet:

Potet eller søtpotet - hva er sunnest?

Svaret er kanskje ikke helt som du tror...

SØTPOTET: Visste du at søtpotet egentlig er en rotgrønnsak? Den dyrkes hovedsaklig i USA og importeres til Norge. FOTO: NTB Scanpix
SØTPOTET: Visste du at søtpotet egentlig er en rotgrønnsak? Den dyrkes hovedsaklig i USA og importeres til Norge. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er det én ting som har blitt mer og mer trendy med årene så er det søtpoteten! Med både annerledes smak og farge har den blitt et godt alternativ til den vanlige poteten, og den blir mer og mer synlig i butikkhylla, i kokebøker og på restauranter.

Søtpoteten tar også større og større plass i mange menneskers hverdagskosthold, og kan brukes til svært mye forskjellig; chips, mos, i wok, på pizza, i suppe og som ingrediens i mange andre retter.

En vanlig antakelse er at søtpoteten er sunnere enn den vanlige poteten. Dette kan kanskje ha sammenheng med at søtpoteten er trendy, og det kan være lett å tenke at det som er trendy - også er sunt. Tenk bare på acai-bolle, matcha-latte, raw-baller og chia-pudding. Kjempetrendy, og kjempesunt! Men når det kommer til vanlig potet og søtpotet, hva er egentlig sunnest?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer